web analytics
Skip to main content

Kako varno analno seksati

Analno spolno občevanje prakticira kar četrtina spolno aktivnih žensk in istospolno usmerjeni moški. Razlog za tako veliko število gre vsekakor iskati v užitkih, ki jih analni seks nudi obema partnerjema. A, ker tudi taki spolni odnos lahko predstavlja nevarnost – v smislu okužbe z različnimi spolno prenosljivimi boleznimi (kot so: genitalne bradavice, vnetje danke, gonoreja, vnetje kože zadnjika, okužba s herpesom, virusom HIV, sifilisom, virusnim hepatitisom,…) ali poškodb zadnjika, danke in celo črevesja – v nadaljevanju predstavljamo nekaj napotkov za varen analen seks.

Analno naj bo varno in prijetno za oba

Na analni spolni odnos se vpripravite, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da se bo končal z bolečino ali celo z manjšimi poškodbami (kot je pokanje kože anusa), ki lahko vodijo do vnetij in infekcij. Pred samim odnsom se zato s partnerjem o tem iskreno pogovorite. Da je anus poln živčnih končičev – in zato odlična erogena cona – je vsesplošno znano. Njegovo raziskovanje je zato lahko odličen uvod v spoznavanje vajinih želja in potreb. A, ker se lahko zgodi, da bo to spontano raziskovanje v vama zbudilo radovednost in s tem povezano željo po nadaljevanju, je smiselno, da imate pri roki tudi lubrikant. Analno namreč brez lubrikanta ne bo mogoče – ne glede na to, kako zelo je partner sproščen. Lubrikant naj bo čim gostejši, s količino le-tega pa nikar ne skoparite. Analna odprtina namreč – za razliko do vaginalne – nima naravnega vlaženja, zato je uporaba lubrikanta nujna. Da bo analna izkušnja čim bolj prijetna, je pomembna tudi higiena. Zato pred spolnim odnosom opravite veliko potrebo in uporabite intimni tuš. Naslednja napogrešljiva stvar, ki je obvezna pri analnem seksu je kondom. Ker lahko penetracija natrga tkivo anusa, imajo bakterije in virusi prosti dostop do krvnega obtoka, kar poveča tveganje za okužbo z različnimi spolno prenosljivimi boleznimi za kar 30%, kot pri vaginalnem odnosu. Kondom pa vas bo zaščitil tudi pred bakterijami, ki živijo v anusu in lahko povzročijo huda vnetja sečil. Seksu, ki vodi direktno iz anusa v vagino se zato strogo izogibajte. V primeru uporabe kondoma, pa le-tega prej obvezno zamenjajte. Kot dodatno zaščito lahko uporabita tudi rokavice, ki bodo preprečile praske od nohtov. Pazita edino, da je lubrikant v tem primeru na vodni osnovi, saj oljni lubrikanti lateks razgradijo.

In, končno, v kolikor se s partnerjem odločita za analno, bodite potrpežljivi, med aktom pa se čim več pogovarjajta, saj bo le tako užitek obojestranski.

Comments

comments